WelkomNieuwsHuiskamer Rumpt foto'sRumpt VeiligAgendaWetenswaardighedenLedenVerenigingenJumelageLinksContact
Albertine
Dorpshuis te Rumpt
Aanschuiftafel
Heereneetclub Rumpt
Kookclub Manko
Linedance
Ons Dorp Rumpt
Rhevo
Speeltuin vereniging de Blijde Weide
Biljartclub de Roskam

 

Een lang gekoesterde wens van een aantal dorpsgenoten staat op het punt om uit te komen. Er is onlangs een biljart in Dorpshuis Albertine geplaatst, waar heel snel een vereniging om gebouwd moet worden. Aangezien ons dorpshuis niet zo heel groot is en bol staat van activiteiten, moest er voor het biljart zeer creatief naar ruimte gezocht worden. Welaan, dat is gevonden IN de vloer. Jawel, er is een gat in de vloer van Albertine gezaagd, waarin een brug is geplaatst waarop het biljart staat. Na het biljarten laten we de speeltafel in de vloer zakken, een vloerdeel wordt op het gat geplaatst en de volledige ruimte is weer voor andere activiteiten beschikbaar.

Wat is de bedoeling? Op 15 oktober as is er een inloopmiddag in het kader van een nieuwe activiteit binnen het  huiskamerproject in Albertine gepland. (Mededelingen volgen). Tijdens die middag zal het biljart geopend worden en willen we een begin maken met een biljartvereniging. We hebben al een naam voor de club. Vroeger stond er op de hoek R.M. van Gellicumstraat/Dorpsdijk café De Roskam, waar al op wedstrijdniveau werd gebiljart. Het café is jaren geleden aan de vlammen ten prooi gevallen en is nooit meer herbouwd. Hierna werd biljartvereniging BCDS opgericht, dat later werd omgedoopt tot BCR (Biljartclub Rumpt), maar deze club is met haar activiteiten gestopt. Sinds die tijd heeft Rumpt het zonder biljartclub moeten stellen. Uit historisch perspectief is het misschien wel aardig om de naam van dat café aan de nieuw te vormen vereniging te koppelen.

We hebben ook al 2 leden die (voorlopig) bestuurslid zijn. Gerard van Oostrum zal om te beginnen aanspreekpunt zijn voor het organisatorische deel van het geheel. Ronald van den Hurk heeft het technische gedeelte van de club op zich genomen. Daarnaast is het wellicht wenselijk om een secretaris, een penningmeester en een aantal ‘gewone’ bestuursleden te hebben. Daar kan gedurende de eerste periode van het bestaan van de club invulling aan gegeven worden. Ook moet nagedacht worden over wanneer er gespeeld kan worden, of en hoeveel contributie er geheven gaat worden, wie op welk niveau aan wedstrijden mee wil doen en wat niet allemaal bij een nieuwe vereniging komt kijken. Er wordt al gesproken over een biljart clinic, dat een op behoorlijk niveau spelende dorpsgenoot wil organiseren. Maar bovenal staat GEZELLIGHEID voorop. Zonder gezelligheid doe je niets.

We hebben alle tijd om te kijken wie er aan wedstrijden zou willen meedoen. De competities starten in september, dus de eerste gelegenheid voor ons om met wedstrijden te beginnen is pas weer volgend jaar september. Alle tijd om de moyennes te bepalen, om ervaring op te doen, om te trainen en wat niet al.

Lijkt je het wat? Vind je het leuk om eens op bijvoorbeeld zaterdag- of zondagmiddag in Albertine af te spreken en daarbij een stoot te maken? Kom dan op 15 oktober naar Albertine om het begin van alweer een vereniging in Rumpt mee te maken. Aanmelden kan alvast ook op de website www.dorpshuisalbertine.nl of via email deroskam@dorpshuisalbertine.nl


Aanmelding interesse Biljartclub "de Roskam"
Voornaam
Achternaam
Adres
E-mail
Toelichting


WelkomNieuwsHuiskamer Rumpt foto'sRumpt VeiligAgendaWetenswaardighedenLedenVerenigingenJumelageLinksContact